Tentoonstelling


PERSBERICHT – FOTOTENTOONSTELLING – BUITENLUCHT – BULLEKERK – ZAANDAM

29 januari 2022 t/m 28 februari 2022

ZAANDAM – De theaters mogen weer open en zo begint de band Drukwerk zaterdagavond om 19:30 uur in de Bullekerk met een concert. Tegelijkertijd opent fotograaf Willem Croese zijn tentoonstelling ‘Buitenlucht’ in dit cultuurcentrum.

Iedere dag zoekt Croese de buitenlucht op al was het maar om zijn Mechelse herder Benthe uit te laten. Gewapend met een camera legt de Zaandammer van alles vast wat hij onderweg ziet.

De schoonheid van de natuur raakt hem enorm. Zo struint hij wekelijks rond in het Amsterdamse Geuzenbos om als toezichthouder de Koniks (paarden) en Hooglanders (koeien) te controleren. Andere gebieden waar hij ook graag komt zijn onder meer Het Twiske en de Amsterdamse Waterleidingduinen. “Het is altijd anders en vooral mooi.”

Twee van zijn grote vrienden vinden het nu echt tijd voor een tentoonstelling:

Zanger/acteur – Drukwerk – Harry Slinger: “Willem Croese brengt de mooie kant van Moeder Aarde in beeld. Zijn foto’s van bullebakken horen thuis in de Bullekerk.”

Oud-wethouder – Zaanstad – Piet Keijzer: “Willem Croese vangt als fotograaf al tijden lang als geen ander, in krachtige beelden de schoonheid van de natuur. Zijn foto’s verdienen het om door een groter Zaans publiek gezien te worden.”

De tentoonstelling duurt een maand vanaf zaterdag 29 januari 2022. Je kunt kijken als bezoeker van een voorstelling in het weekeinde op vrij- en zaterdag vanaf 16:00 uur en zondag vanaf 13:00 uur. Iedere dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur kun je ook kijken.

Bullekerk, Westzijde 75, Zaandam
https://bullekerk.nl/

De foto´s van de tentoonstelling:

Deze slideshow vereist JavaScript.