Het pakje met toiletpapier – In woorden

Vandaag de dag is het vrij normaal om boodschappen ‘online’ te doen oftewel je doet dit via een ‘website’ op het wereldwijde ‘internet’. Bijvoorbeeld bedrijven zoals PostNL hebben grote loodsen waar al die pakjes verzameld worden en van hieruit met bestelbusjes bezorgd bij de klanten. Kennelijk is het makkelijk om digitaal iets te kopen.

Ook tijdens vakanties gebeurt dit. Een kattenoppas ontving een berichtje op haar telefoon waarin stond dat er een pakje onderweg is. Bij binnenkomst in het huis lag er een briefje op de deurmat met de mededeling dat het pakje bij de buren was afgeleverd. Nadat de katten verzorgd waren liep de oppas naar de buren om het pakje op te halen.

Wat bleek? Het was een grote doos vol toiletpapier. Toen de kattenoppas dit later thuis vertelde schoot ik enorm in de lach en vroeg haar: “Dit meen je niet? Vanaf het vakantieadres toiletpapier online bestellen?” Zij knikte instemmend. Wij keken elkaar vol verbazing aan.

De volgende dag stond op ons boodschappenlijstje voor bij de plaatselijke supermarkt ook ‘toiletpapier’. In de winkel stond een stelling vol van dit spul en het was nog om de hoek ook. Zo simpel kun je dus ook boodschappen doen!