Baby On Board – In woorden

Op de parkeerplaats stond een man moedeloos te kijken naar de achterbank van zijn auto. Hij had net een kinderzitje geplaatst. “Hallo”, zei ik met een glimlach. “Lukt het niet”, was mijn vraag. Met een vriendelijk gezicht antwoordde hij dat er te weinig ruimte is om dat ding te plaatsen. Over zijn schouder bekeek ik de situatie. Niks aan de hand, het stoeltje stond veilig en goed.

“De auto is te klein”, reageerde de man verontwaardigd. En dan met de wetenschap dat de wagen een vette zilvergrijze Mercedes is. “Ik ga een grotere auto kopen.” Even beet ik op mijn kiezen. Mondje dicht, maar ik wenste hem verder een goede avond.

De volgende dag zat rechtsonder op het achterraam een sticker met de tekst ‘Baby On Board’. Kennelijk is de Mercedesbestuurder toch tevreden met zijn wagentje. Al dagenlang staat de vierwieler stil op de parkeerplaats. Kan niet anders, want meneer heeft nog twee andere auto’s en jawel een kinderwagen.