Plaatje met verhaaltje – In woorden en beeld

De grote avondronde met Benthe zat er op. Zij had weer volop genoten. Maar helaas aan zo’n wandeling komt ook een eind. Met een sprong achterin de auto nam mijn viervoeter plaats. Op naar huis. Wij reden een smal straatje in waar een man naar mij wees en vervolgens naar het slootje waar hij naar stond te kijken.

Ik nam even de tijd en zette de auto aan de kant. “Kijk”, riep de man met een grote glimlach. “Echt mooi man”, ging hij verder. Ik keek naar het water en zag ganzen met hun kroost zwemmen. “Zie je wel”, vroeg de man terwijl hij mij over mijn hoofd aaide.

Ik liet de verstandelijk beperkte oudere weten de ganzen mooi te vinden. “Daar maak ik een foto van”, zei ik. “Komt het dan in de krant?”, was zijn reactie. Uiteraard werd het gewoon zomaar een plaatje. De man zette zijn wandeling voort en verdween.