Corona lunchpauze – In beeld

Na een uur autorijden was het tijd voor een lunchpauze in een wegrestaurant. Op de parkeerplaats stonden heel veel auto’s van gasten. Voordat ik de zaak binnenliep keek ik eerst door het raam hoe druk het echt was. Er waren tafels vrij, dus een gokje wagen.

Met de coronacheck in mijn hand stond ik bij een balie om mijn bestelling door te geven. Wat ik wilde hebben, koffie en een tosti, bleek geen probleem te zijn. Maar de controle werd niet toegepast, dus deze keer geen groen vinkje. Vinden de wappies vast fijn.

Intussen keek ik in de zaak rond. Aan een grote tafel zaten acht volwassenen dicht tegen elkaar te kletsen. Verderop aan een tafeltje twee Duitse toeristen. Ook wel grappig om te weten. Zij mogen kennelijk wel naar Nederland, maar wij mogen niet zonder coronacheck vanaf morgen naar Mofrika.

Nou ja na de lunch liep ik met het bord plus kop en schotel naar de balie om af te rekenen. Een uiterst vriendelijke jongedame nam het serviesgoed aan. Ik rekende af en liep naar buiten waar ik mij opgelucht voelde. Weg van dit soort toestanden. Nog even met mijn hond Benthe wandelen. En hierna de reis voortzetten.