Niet alleen bij gebeten hond zit de schrik er in – Nieuws

De Jack Russel teef Amelia loopt dagelijks drie à vier keer aan de lijn in het Darwinpark met haar baasjes. Afgelopen zaterdagmiddag rond kwart over één zat de schrik er flink in bij zowel het hondje als eigenaresse Angela. Een middelgrote hond met een wit lichtbruine vacht liep los en rende enthousiast op hen af. Vlak hierna stormde een donkergrijze pitbull op de kleine af die op haar beurt flink werd gebeten.

“Amelia huilde heel hard. De pitbull trapte tegen haar alsof zij een bal was. Mijn vriend en ik wisten niet wat te doen. Hoe moet je zo´n grote hond weghalen? Maar ik zag de kop van Amelia heftig bloeden. Wij renden met haar naar de weg om een dierenambulance te bellen. Het was verbazingwekkend hoe behulpzaam omstanders waren. Iedereen was zeer bezorgd. De dierenambulance was er binnen tien minuten. De medewerkers brachten ons naar de dierenarts waar Amelia geholpen werd”, volgens Angela.

Het duurt nog weken voordat de wonden zijn hersteld. Vijf dagen na het incident is de Jack Russel nog steeds flink van slag af. Zij draagt een kraag zodat het viervoetertje niet met haar pootjes kan krabben op de wonden. In de huiskamer mag onder toezicht van Angela de kraag even af. Op het vloerkleed speelt Amelia met een tennisbal en een runderleren botje.

“Wij hebben ook de politie gebeld. De vraag was of de pitbull de opdracht had gekregen om te bijten. En dat was niet zo. Volgens de politie is het dan geen overtreding. Men kon niets voor ons doen”, vervolgt Amelia´s baasje.

In het Darwinpark heeft Angela plakkaten opgehangen met het vriendelijke verzoek dat de eigenaresse van de donkergrijze pitbull zich bij haar meldt. Het is niet om het ras van haar hond zwart te maken. Integendeel zelfs. Het gaat om het verantwoordelijkheidsgevoel die deze mevrouw zou moeten hebben over haar hond. Bovendien is er ook nog een flinke rekening van de dierenarts.

Vroeger zagen Angela en haar vriend de pitbull en eigenaresse vaker in het park, maar na het tot bloedend aan toe bijten niet meer. De zoektocht gaat door. Neem telefonisch contact op 0640757169.


Zie ook:
Niet alleen bij gebeten hond zit de schrik er in