Tweede prik – Column

Het grote nieuws verklap ik bij deze. De tweede prik zit er in. Menigeen laat dit zelfs weten op de sociale media inclusief foto´s van het vaccinatiebewijs. Dit allerlaatste laat ik achterwege maar het volgende niet.

“Hé wappies na de tweede prik zit de chip van Bill Gates, je weet wel van het pedonetwerk, ook in mijn donder. Volg mij via 5G, is echt goed te doen. #astrazeneca #tweedeprik #vaccinatie #corona”

Volgers op het wereldwijde web weten het nu ook. Niet dat er veel mensen zijn die mij in de gaten houden, maar toch genoeg om te laten weten dat zij zich ook beter kunnen laten vaccineren.

Die tweede prik is voor mij wel bijzonder. Ik ben altijd een angsthaas geweest voor prikken, vooral bloedprikken. Menigmaal ging dat verkeerd met flauwvallen aan toe.

Ja ik ken de stoere reacties van anderen die stellen dat de naald er zo in zit. Voor hen die niets overkomt duimpje omhoog. En voor hen die het niet zo meemaken bied de helpende hand.

Na bijna een jaar behandeling tegen naaldangst bij een psycholoog is het volkomen helder waar de oorzaken liggen. Heftige ervaringen uit mijn leventje. Maar intussen is het vrij goed te doen met dank aan de zielenknijper.

Bij de huisartsenpraktijk sta ik bekend als angsthaas voor naalden. De assistente die ook de eerste prik gaf zag mij voor de tweede binnenkomen. Niet veel later stond zij enthousiast naast mij. “Ik kom u weer prikken.” Wat een kanjer, zij snapt het. De prik zat er zo in. Geen last had gehad na afloop.