Wappie

Een anekdote over een fopspeen

 

Een Tango die een Wals wordt

 

Tekst Kicking Bird Robison: RobD, Uw Gastschrijver

Beste mijnheer Engel

Koers houden? Deze samenleving ligt op ramkoers. Partijen worden tegen elkaar uitgespeeld. Nederland lijkt wel een grote BSO.

De competitie maatschappij breekt los zodra de rechter het signaal: ‘Stampede’ geeft.

Iedereen met een BMI van 25+ met voorrang inenten? Waarmee? Survival of the fittest? My ass.

De zorg is er helemaal klaar mee. Laat het dan maar gecontroleerd uitbranden. We zullen moeten wennen aan het idee dat de stofkam door de samenleving gaat. Maar laat de mensen die het viruswaanzin noemen maar even tekenen dat ze afzien van gezondheidszorg al ze door het virus aangedaan worden. Dat scheelt een hoop sores.

Het is een echte Cliff-hanger geworden.

De ‘unsinkalble’ Titanic liep ook op een ijsberg. Dat schip was te groot om nog een omsteekie te maken.

De avondklok, lees: het omsteekje in de strijd tegen het virus, wordt op juridische gronden onderuitgehaald. Een handigheidje van de raadslieden van de heer Engel.

Als een geduldige ouder leeft de rechter het leven voor. Dat kan je doen als alles veilig is. Hoewel er geen echte dijkdoorbrak is, is er toch sprake van een tsunami van verderf die de zorg en onze economie onderuithaalt.

Nu zie je mensen feestvieren in deze coronatijd, wat mensen kennelijk doen als ze gekelderd worden. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Mijnheer Engel verlangt naar de pijn waarvan hij eigenlijk verlost wilt worden. Een soort van Dam schreeuwer dus. Sneu man. Ik chargeer een beetje als ik zeg dat dit soort masochisten de genocide in de tweede oorlog bleven ontkennen terwijl ze er zelf midden in zitten.

Het ontbreekt deze mijnheer aan het veilige gevoel die je ouders je meegeven als je hier op aarde komt. Dat is kennelijk niet met hem het geval. Doordat hij er voor zijn ouders er kennelijk niet toe deed. Hij heeft een punt van aandacht gevonden. Pas maar op, je schiet hiermee in je eigen voet. Hierdoor voel je je nog onveiliger. Terwijl het daar nou juist allemaal om draait! Wij proberen de wereld een beetje veiliger te maken. Ook voor deze Mijnheer Engel.

De edele mens is onwrikbaar, maar niet stijfhoofdig. (Confucius)

Einde—