Ons dagelijks brood

Een anekdote over ‘castreren’

Ik kan me uw naam niet herinneren,

maar uw manieren komen me bekend voor

 

Tekst Kicking Bird Robison: RobD, Uw Gastschrijver

De Teef

Mijn vrouw, oudste dochter uit een gezin van acht kinderen, weet van aanpakken. Ze is nergens te beroerd voor, maar wordt er soms wel beroerd van…

Na haar carrière van 37 jaar sloot het Amerikaanse bedrijf haar Nederlandse vestiging. De directie werd keurig afgekocht en de rest van het personeel moest op zoek naar ander werk.

Ook de oude bakkerswinkel in het dorp was al lang opgedoekt. De Banketbakker was vergeten zich voor een eeuwig leven in te tekenen.

Als 18 jarige had mijn vrouw in haar vrije tijd met veel plezier in de bakkerij gestaan.

Toen de plaatselijke supermarkt in 2018 een baantje op de broodafdeling aanbod was ze er als de kippen bij. Na een korte opleiding mocht ze aan de slag. Iedereen blij…

Op haar eerste werkdag passeerde er een deftige dame met hoog opgestoken haar. Mevrouw die ook in de zestig was, bestelde bij mijn vrouw op de bakkersafdeling een krentenbrood. Ze wilde het krentenbrood alleen als er ‘echte spijs’ in zat!

Mijn vrouw vermoedde dat dit niet het geval was. Zij stelde mevrouw voor om het even na te vragen. Waarop mevrouw in het haar gelaat spuwde:

“En dat werkt bij het B R O O D ! ; (

Naast het krentenbrood kon ze die in haar zak steken.

Dank-u-wel. Graag gedaan! Service van de zaak. Anders nog iets?

Deze mevrouw kende ik. Ze had in het verleden nog een blauwe maandag als de assistente van de Dr. Professor in een groot ziekenhuis gewerkt. Korte tijd later nam ze haar werk mee naar huis. Enige tijd later trouwde ze met deze uroloog.

Het was een hysterisch toeval dat ik dit hangbuikzwijn met haar Drentse Patrijs hond in het bos tegenkwam. Das geen toeval. Dat is mijn Lot (uit de loterij).

Mijn hond is een teefje en herkent alle teefjes al van een kilometer afstand. Als geïnteresseerde klanten willen de honden hun nieuwe geurlijntjes uitwisselen. Zo gebeurde het deze keer ook.

De vrouw kijkt enigszins verveeld naar haar hond en zegt: “Ze ruikt aan de piemel van jouw hond!” “Hoe is dat nou mogelijk!”, roep ik. Mijn hond is een TEEF en derhalve heeft ze geen piemel. Bovendien is ze gecastreerd! (Zo heet dat als de baarmoeder verwijderd is. red.)

De mevrouw kijkt mij hooghartig aan en zegt: “Ik weet wel wat een vrouwtje is!”, wijzend naar haar Drentse Patrijs hond. Ik bedank de vrouw voor de toelichting en zeg: “Maar U gedraagt zich als een Reu!” ( – Ze liet doorschermen dat ze het verschil tussen een reu en een teef niet kende ; )

Dank-u-wel, Graag gedaan! Service van de zaak.

“En dat heeft voor een uroloog gewerkt?! ; )

Einde—