Versterken door ondermijnen?

Een anekdote over de politiehond

 

Waakzaam en Dienstbaar

 

Tekst Kicking Bird Robison: RobD, Uw Gastschrijver

De Mechelaar

 

De berichten van Zembla lopen in de pas met de berichtgeving die door de ether schalt. Er wordt passend in deze tijd een sombere toon aangeslagen.

Zelfs uit stront is er veel te halen. We scheppen er genoegen in om zaken te belichten en te versterken. Zo ook met de rottigheid en zwelgen in een rol voor het slachtoffer. Onze vrijheid staat immers op het spel.

Alleen de ‘neurotische’ kijker zal het beamen dat het hier om de waarheid gaat. Zijn ‘subjectieve’ beleving wordt weer eens bevestigd.

Daarbij ook nog eens het bagatelliseren of negeren van eigen schuld aan vervelende of dubieuze gebeurtenissen: een belangrijk aspect van een veel voorkomende levensstijl.

Zo kan je een tsunami veroorzaken door een steen in de vijver te gooien en de waarheid onrecht doen. De programma maker knipt en plakt allerlei beeld tot een verhaal. “De vrijheid wordt ons afgenomen!”, brult men. Hiervoor wordt de politiehond als de kop van Jut opgevoerd. Daarmee worden tevens partijen tegenover elkaar geplaatst. Niet in de zin van ‘de ander is anders dan ik’ maar in de zin van ‘wie is meer waard en wie is minder waard dan ik’. Zeer passend in een veelvoorkomende levensstijl. Het is een fictief doel van velen.

Zo is het een verhaal dat inspeelt op onderbuikgevoelens Daarmee zal ze het vooroordeel en beleving van neurotische kijker alleen maar op het verkeerde been houden.

Er ontstaat op zichzelf een vervaarlijk geschreeuw. Bah!

Om tot de realiteit terug te keren: “Waarom geven we niet gewoon acht op de dagelijkse dingen?” Zoals: “Het blokkeren van voetpaden met werkbussen, personenauto’s.  Zodanig dat mensen, die er gebruik van moeten maken, met gevaar voor eigen lijf en leden over de rijbaan moeten zwalken.” Dat is natuurlijk niet zo ‘vet’ als dat je een politieman en zijn hond te kakken zet!

Zo lust ik het niet.

Beste (hap)burger; Verbeter de wereld en begin bij jezelf!

 

Einde—