Vrijdag de dertiende – Column

Doet hij het er om? Gregory Page, een veelzijdig muzikant, brengt vandaag vrijdag 13 november 2020 zijn nieuwe cd ‘One Hell Of A Memory’ uit. Als liefhebber heb ik uiteraard dit album besteld bij mijn favoriete platenzaak in Amsterdam. Met spanning wacht ik op de post.

Het is twee jaar geleden op zaterdag 3 november 2018 dat de Amerikaan Gregory Page zijn laatste cd ‘A Wild Rose’ presenteerde in de Amstelkerk. Het werd achteraf een gedenkwaardige avond.

Samen met een ‘lieve vriend’ ging ik naar Amsterdam voor het concert. Hij, de vriend, kende de muzikant niet maar nam mij graag mee als dank voor de steun en hulp die ik hem had gegeven tijdens een zware periode.

Wij maakten er een mooie avond van. Eerst Surinaams eten in een zaak die gevestigd was in een metrostation. Wij smulden van de heerlijke maaltijd en hadden lol. Vervolgens op naar de Amstelkerk.

Het was uitverkocht. Druk in een sfeervolle ruimte. Bijzonder was dat je tegen inlevering van het toegangskaartje het album kreeg. De vriend gebruikte geen cd’s, hij hield meer van muziek luisteren via internet. En toch stopte de goedlachse knaap de cd van Gregory Page zorgvuldig in zijn binnenzak.

De muzikant trad solo op en speelde de nodige songs van zijn gloednieuwe album. Het publiek genoot enorm. Ook een andere vriend was met zijn vrouw aanwezig. Na afloop dronken wij samen een biertje in de barruimte van de Amstelkerk.

Op 15 maart 2019 overleed de lieve vriend. De heftige tijd die hij achter de rug had was niet meer te houden. Het verdriet was intens groot. Nooit meer luisterde ik naar het album ‘A Wild Rose’ van Gregory Page. Echt, ik kon en kan het niet opbrengen.

En dan nu 13 november 2020 kan ik niet wachten. ‘One Hell Of A Memory’, ik ga hier zeker naar luisteren met de lieve vriend in gedachten.

© Willem Croese

2 reacties

  1. Wauw wat een vrolijk en optimistisch album. Heerlijk. Koop deze cd. En steun zo deze muzikant.

Reacties zijn gesloten.