Werk in uitvoering

Een anekdote in verband met het ‘Covid 19’ virus

 Ware kracht bestaat niet

zozeer uit hard slaan,

als wel uit raak slaan

 

Tekst: Kicking Bird Robison, (RobD) Uw Gastschrijver

De geparkeerde samenleving

We moeten vol houden, toeteren ze bij de omroep. De mensen rollen over elkaar heen om de wereld te redden. De maatschappij fikt langzaam af alsof het om een reusachtige kerstbomenbrand gaat. Een ideaal is vaak slechts een vlammend visioen van de werkelijkheid.

Sommige mensen zijn zo tegendraads dat ze, als ze in een rivier vielen, er op zouden staan tegen de stroom in te drijven. Men dwingt zichzelf te blijven denken in oorzaak en gevolg. Gestaafd door de wildste theorieën probeert men zijn gelijk te halen. De moderne mens vandaag de dag is zó slim in het bedenken van oplossingen…

“Ze kénnen een hoop”, zou mijn Opoe zeggen, reagerend

op weer een idee van één van die hoog geleerde mensen.

De omroep produceert tevens een kakafonie aan geluiden. Dit Sterren-geruis wordt als nieuwsfeit gretig door het Nederlands Omroep Bedrijf de ether in gepompt. Als opgejaagd wild zit men elkaar schaapachtig aan te kijken. Alle tonen klinken door elkaar heen. Er valt geen lijn in te ontdekken. “Hoe ver is het gebraad?”, vraagt een huisgenote. Ik word er gaar van. In een vrije val storten we van onze berg. Probeer tijdens die turbulentie maar eens je vleugeltjes te strekken. Het is niet om aan te zien.

Het zelfvertrouwen van de mens wordt ondermijnd door de nieuwste noviteiten. Ons O zo briljante brein, wordt verondersteld slechts een eenvoudig binair stelsel te zijn. We kunnen het allemaal in onze App teruglezen.

De natuur, die de dissonantie over zich heen laat komen, houdt de mens nu stevig in haar greep. Deze greep wordt onder elkaar als een ‘brutaliteit’ uitgelegd. “Als een giftig kikkertje vreet het virus uit onze voerbak. Nu ons geloof in het geld op het spel staat, wat kan ons mogelijkerwijs nog helpen?”

Het lijkt wel alsof de hele samenleving op de punt van een breinaald heeft plaatsgenomen. Ze zullen zich blijven verzetten tegen beter weten in, tot ze er zelf bij neer vallen.

De mensheid heeft zich op het fysieke vlak al veel toegeëigend. Ik houd mijn hart vast als deze crisis weer overwonnen is. Dan slaat de mensheid met al zijn technologische gadgets om zich heen.

 

We moeten niet verkloten maar   “ V E R K L O E K E N ! ”

 

*

ΨΨΨ