Grand Café Drukwerk in de Bullekerk – Recensie

Foto: © Willem Croese

De Bullekerk is volgens zanger Harry Slinger de Zaanse Paradiso. Waar voorheen kerkdiensten gehouden werden stond de Amsterdammer zondagmiddag met zijn band Drukwerk op de planken. En alsof het nog niet alles is moet het tegenwoordig ook coronaproof. Ruim zeventig fans zaten keurig twee aan twee op hun stoelen. Niet meezingen met de liedjes maar wel neuriën.

Tekst: Willem Croese

Foto: © Willem Croese

De locatie en de huidige omstandigheden dwingen het publiek tot luisteren naar wat Slinger en zijn kornuiten ten gehore brengen. Na afloop vertelde Harry dat enkele fans uit Amsterdam-Noord met tranen in hun ogen de teksten van zijn liedjes tot zich lieten komen. Bovendien hadden de muzikanten veel nummers aangepast door niet al te opzwepend te spelen waardoor iedereen bleef zitten.

Foto: © Willem Croese

Drukwerk opende het ruim anderhalf uur durende concert met ‘Moeder Aarde’. Er was geen ontkomen aan om de coronacrisis aan te roeren met ‘Laat de Rijken De Crisis Betalen’, maar dat wel nadat Harry opmerkte dat er zelfs VVD’ers in de zaal zaten. En dan is het wel bijzonder om conform de tekst met gebalde vuist de ‘revolutie’ te verkondigen in de Bullekerk.

Foto: © Willem Croese

Uiteraard ook aandacht voor de hoofdstad met ‘Hee Amsterdam’ en ‘Lijn 10’. Meisjes als ‘Carolien’ en ‘Marianneke’ kwamen eveneens voorbij inclusief een prachtig klassiek rock-’n-roll intro op gitaar. Het feest van herkenning was voor de fans zonder meer ‘Je Loog Tegen Mij’.

Foto: © Willem Croese

Als afsluiter bracht Drukwerk het nummer ‘Niemand Wint’ omdat drummer George Menkveld dit een favoriet vindt om te spelen. Het werd zijn laatste optreden na ruim negen jaar trouwe dienst. Oud Drukwerkdrummer Marcel Lee keert na vele jaren terug in de band.

Op 13 december speelt Harry Slinger met pianist Lucas de Bruin en op 2 januari staat Drukwerk gepland voor een speciaal nieuwjaarsconcert, beide optredens zijn dan ook in de Bullekerk.

Zie ook:

Grand Café Drukwerk in de Bullekerk