Sky high

Een anekdote over mijn hond

 

 

De beste mensen hier op aarde

dat zijn de honden en de paarden

 

 

Tekst: RobD, Uw Gastschrijver.

7829 x uitgelaten, 21377 km afgelegd

En… de hond staat nog steeds goed op zijn enkeltjes. Ik wandel op een ruiterpad door het landgoed ‘den Treek’. Ik ben links en rechts ingesloten door bramenstruiken. Dus “immer gerade aus”.

Aan het eind van het pad komt me een backpacker tegemoet. Ik begroet hem op en afstandje. Hij ziet dat Sky met haar oren steil in de lucht en haar borst vooruit, nieuwsgierig op hem af loopt. Ik kijk of we kunnen uitwijken. Ik kan alleen in een boom klimmen maar met een hond lukt dat niet.

Ik wil de hond en mezelf niet in de problemen brengen. De man is bereid om een stukje terug te lopen. Dat is aardig van hem. Een uitzondering op de regel.

Als ik de man passeer, is Sky heel rustig. Dat doet ze doorgaans nooit. Waarschijnlijk door de terugtrekkende beweging van de man, wandelt Sky gewoon verder.

Ik zeg tegen de man dat de hond geen verschil ziet tussen werk en vrije tijd. Ze is 24 uur per dag gewoon ‘Mechelaar’. Sky weet als geen andere hond wat dat is! De man zegt: “Lekker enthousiast”. Ik bedank hem dat hij met mij en de hond rekening houdt. Ik probeer het ook altijd. De onaangekondigde belagers die mij in de rug aanlopen, moeten het ‘altijd’ afleggen tegen mijn hond. Oeps!

We hebben voor de afwisseling zo fijn gewandeld en ik ben zo relaxt dat ik eerst maar even de vissen ga voeren.

 

Einde—