Berelucht

Een anekdote over vlieg(end )‘tuig’.

 

 

Als je je maar lang genoeg niet wast,

laten zelfs de vlooien je met rust

 

 

Tekst: RobD, Uw Gastschrijver.

 

De Musca Asperiobus Verbis

 

Vanmorgen vloog ze nog, zo gracieus en mooi…

We hebben de ééndagsvlieg, de paardenvlieg en de strontvlieg al zien passeren. Maar die ‘tering’vlieg ken ik niet. Mijn vrouw schijnt ze aan te trekken. Ze vinden haar heel aantrekkelijk.

Ze wil een vliegenvanger. “Ik zal een personeelsadvertentie in de krant zetten. Is gewoon een mep ook goed?”, vraag ik met een opgerolde krant in mijn hand.

Het zit gewoon in je parfum. Ik heb wel eens gehoord dat er sporen urine en poep in zitten. Schijnt een seksuele uitwerking te hebben. Dat verklaart de gruizigheid van het insect.

Als je goed luistert dan hoor je die beessies: “Zoen, zoenn, zoennetje. Wat ben je toch een mooi bloemetje! “Ja, zoem schrijf je met een driepoot! MMmm”, zegt mijn vrouw. “Nee hoor, gewoon op 4 pootjes”, ontleed ik.

Zo ben ik eens belaagd door een ongelikte beer in de dierentuin. Ik was daar met het meisje van Van Dam. Hij wilde haar van me afpakken. Die meid rook ook altijd zo lekker. Het leek wel of die beer ‘het’ had uitgevonden. Hij liep ook gewoon op 4 poten.

Je ziet ze vliegen!”, zegt mijn vrouw.

Er volgt een aanval door de lucht. Even later zie ik die irriterende vlieg bewegingsloos in mijn koffie drijven.

 

Einde—