Ronde 200714 – In beeld

Op de fiets van Zaandam naar het Geuzenbos duurt een uur inclusief de pont. Het is prima te doen. De reis begon met motregen en eindigde met een stortbui. Doorweekt de ronde gestart, maar nu wel met een regenpak aan.

Twee keer languit in de prut gelegen, het was spiegelglad. Een drijfnatte harem Koniks stond heerlijk te grazen. Een merrie deed een plasje tijdens het groen eten. Een veulen beklom zijn moeder die op haar beurt de jongeling met een trap de andere kant opjoeg.

De kudde Hooglanders nam een rustpauze na de plensbui door onder de bomen uit te druipen. Een kalf had zijn kop onder de modder zitten. De hengstengroep Koniks deed waarvoor die ingehuurd is, namelijk volop grazen.

Boven een veld hing een vochtige damp in de lucht. Terug naar huis verliep het vlekkeloos op de tweewieler. Volgende week wel droog? Wij zullen het zien.