Slingeriaans genieten in de Bullekerk – Recensie

Voor velen is het nog even wennen om in het coronatijdperk naar een concert te gaan. De Bullekerk als podium is nieuw, net als het terras buiten. Zondagmiddag, iedereen vond een zitplaats. Keurig twee aan twee en enkele grotere groepen op een rij.

Zo’n honderd concertbezoekers kwamen voor het ‘Grand Café Slinger’ met niemand minder dan Harry Slinger op stembanden en Lucas de Bruin op piano. Het duo bracht vooral oud-Hollandse liedjes, zoals ‘Daar bij die molen’ (1935), ‘Aan de Amsterdamse grachten’ (1949), Aan de voet van de oude Wester (1957) en ‘Laat me’ (1978).

Slinger is een groot verzamelaar en liefhebber van Nederlandstalig bladmuziek. Ook de Drukwerkhits ‘Hee Amsterdam’ en ‘Je loog tegen mij’ werden met volle overtuiging gespeeld. En laat de Amsterdammer maar gaan met zijn humoristische verhalen tussendoor, het publiek smult hiervan. Eerlijk is eerlijk het Slingeriaans optreden van Harry en Lucas deed velen goed. Voor herhaling vatbaar.

Zie ook:

https://www.deorkaan.nl/slingeriaans-genieten-in-de-bullekerk-fijne-fotos/

Eén reactie

 1. Als ik graaf
  en jij graaft en
  als ik braaf
  en jij dan braaf,
  morgen en daarna
  verder graven

  Dan wordt ons
  Drukwerk straks
  erg diep.

  Bedankt man.

Reacties zijn gesloten.