Trouwe lobbes

Een anekdote over het juwelenpaleis

 

Liefde die laat komt,

brengt vaak groot geluk

 

Tekst: RobD, Uw Gastschrijver. 

Op tijd

 

Mijn vrouw wil een boodschap doen in een naburig dorp. Ze vraagt of ik haar hierbij wil vergezellen.

De boodschap wordt gedaan. Op de terugweg blijft ze voor de etalage van een juwelier stilstaan. Ze wil even binnen kijken. Ze is namelijk gek op groeibriljanten. Ze staat binnen even te overleggen met de bedrijfsleider. Het lijkt erop alsof ze hier een vaste klant is.

Mijn vrouw loopt op mij af en brengt me naar een schitterende vitrine achterin de winkel. Hier staan de topstukken op horlogerie gebied.

Mijn vrouw begint ineens officieel tegen mij te praten. Ik vraag of ze last van een flauwte krijgt. Wegens 24 jaar trouwe dienst mag ik een nieuw horloge uitzoeken. Ik bekijk de horloges in de vitrines. Ik zie dat mijn oude klokje stil staat. Waar blijft de tijd, denk ik.

Ik vraag aan de verkoper of hij ook batterijen kan vervangen. Dat is geen enkel probleem. Er wordt een nieuwe batterij in het oude klokje geplaatst. Opgewonden van blijdschap neem ik het weer tot leven gewekte horloge in bezit. Dit klokje kreeg ik 19 jaar geleden van mijn vrouw ter gelegenheid van 5 trouwe jaren. Ik ben er zeer aan verknocht.

Omdat het onze trouwdag is, verras ik haar die avond met heerlijke frites uit onze ‘airfryer’.

 

Einde—