Muzikaal verzetje in de Botenmakersstraat

Via de groepsapp van Oud-West in Zaandam roept pianist en muziekleraar Lucas de Bruin zijn wijkgenoten bijna iedere avond op om naar zijn woning aan de Botenmakersstraat te komen waar op het balkon een zanger of zangeres onder zijn muzikale begeleiding liedjes ten gehore brengt. Niemand minder dan Harry Slinger van Drukwerk heeft Tweede Paasdag ‘s avonds vijf liedjes voor zo’n honderd buurtbewoners gezongen.

De ooit in Westzaan verdwaalde Amsterdammer begon zijn bijdrage met het welbekende nummer ‘Aan de Amsterdamse grachten’ dat met enthousiasme door de Zaanse aanwezigen werd ontvangen. Slinger kon niet stuk door de Zaanstreek te roemen met hun molens dus volgde ‘Daar bij die molen’, uit volle borst zong men mee. De Bruin vroeg Slinger naar ‘Droomland’, dit nummer had hij nog niet eerder voor publiek gezongen dus de Botenmakersstraat kreeg de primeur. Hierna zette de voorman van Drukwerk uiteraard de grote hit ‘Je loog tegen mij’ in. En tot slot het liedje ‘Een glimlach van een kind’ speciaal voor de ouderen die hun kinderen zwaaiend voor de ramen zien staan.

Een groot applaus volgde. De reacties waren zeer positief. “Prachtig, zo’n muzikaal verzetje kunnen wij wel gebruiken”, benadrukte een buurtbewoonster. Lucas de Bruin kondigde voor aanstaande donderdagavond zangeres Ann Robbert aan als volgende gast op zijn balkon om acht uur ‘s avonds.

Zie ook: https://www.deorkaan.nl/slinger-concert-in-botenmakersstraat-filmpje/