Zo wordt De Waal kaal

Het is zover de kap van 272 bomen in de Beken- en Merenbuurt van de Zaandamse wijk Het Kalf is gestart. In juni 2019 begon advocate Anneke Wezel de petitie ‘Stop de kap van 272 bomen in Het Kalf’ waarop 1484 mensen steun betuigden. De rechtbank in Haarlem besloot op 2 mei 2019 uitstel van de kap op dat moment.

#hetkalf #zaandam #bomenkap #mijnnatuurblijft

Wethouder Slegers werd door de fracties van de SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren op 6 juni gevraagd waarom de gemeente Zaanstad het standpunt hanteerde dat bomen geen natuurwaarde hebben en dat daarom bomen gekapt kunnen worden. De wethouder wachtte de uitspraak af van de Raad van State liet hij de gemeenteraad weten. Op 6 november 2019 volgde de uitspraak waarin vastgelegd werd dat de gemeente Zaanstad mag kappen en dat gebeurt nu.

De eerste bomen zijn al om op ‘De Waal’

Het zal nog lang duren voordat de Beken- en Merenbuurt weer groen wordt zoals het in juni vorig jaar was. Zaanstad moet immers nieuwe bomen planten.