Knollenland – Opinie

En daar gaan wij weer in knollenland. Het aantal Konikpaarden uit De Slufter op Texel moet verminderd worden omdat deze dieren te tam zijn naar het publiek. Hoe zou het toch komen dat deze paarden makkelijk op mensen afkomen? Heel simpel, voeren en aaien. En toch kan het grote problemen opleveren omdat niet iedere Konik gediend is van het menselijk gedrag.

Niet onbelangrijk de kunst van beheren is er eentje om het aantal paarden voor een gebied op het juiste niveau te houden en krijgen. Om inteelt te voorkomen is het ook niet onbelangrijk dat paarden uit een natuurgebied gaan. Uiteraard geniet elders de voorkeur. Probleem blijft dat de Koniks te tam zijn voor publiek.

Uiteindelijk is de slacht geen vreemde oplossing. O wee dat je dit zo stelt en zegt dan staan de zogenaamde dierenliefhebbers te stuiteren. Zij zouden eens beter moeten weten.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200121_3852975/texelse-konikpaarden-gaan-waarschijnlijk-naar-de-slacht-hengstengroep-gedraagt-zich-tam-tegenover-wandelaars-video