Take a little time out your busy day

Deel V –  Slot van het Kerstverhaal

 

Wie geen fouten maakt, maakt gewoonlijk niets

 

Tekst: RobD, Uw Gastschrijver

Noodverbinding

Als de klok 3 maal slaat is de monteur verdwenen. “Wat een beproeving”, pecht ik. “Eerst wat eten”, zegt moeder. Terwijl wij ons eitje tikken nemen we de stand van zaken door. Als ik na het verlate middagmaal op onderzoek ga heb ik binnen een half uur beet. Het ‘wrakke’ modem begint te knipperen. Er komt witte rook uit het kanaal van de provider. Is het de hand van god of gewoon vivificatie? Door de wifi speaker van moeder hoor ik het vernieuwde geluid van de carnavalskraker: “Puntje erin puntje eruit”. Moeder loopt volgens goed katholiek gebruik in haar eentje in denkbeeldige polonaise de muziek achterna. “Krijg nou tieten”, roep ik tegen moeder. Moeder lacht.

Ik vraag haar na afloop van het nummer om de computer te starten. ‘Het werkt’. Ik bel haar op haar huisnummer met mijn IPhone. ‘Er is verbinding’. Ik zeg dat ze de alarmknop moet uitproberen. Je hoort de centrale van het persoon alarm keihard overgaan. Dan horen we een vriendelijke stem. Het eerste contact is gemaakt. Er worden enkele zaken gecontroleerd. Vervolgens krijgt ze nog enkele instructies voor het gebruik. Ze moet de halsketting met de alarmknop altijd dragen, ook tijdens het douchen! Ze lijkt enigszins opgelucht.

Even later zitten we aan de thee. “Wat een dag”, zeg ik tegen mijn bijna 90 jarige moeder.

“Ik hoop dat ik 60 jaar mag worden”, wens ik mezelf. “Maar dat ben je toch bijna!”, zegt moeder.

“Jij hebt makkelijk praten. Jij bent al bijna 30 jaar 60”, zegt ik.

Einde