Muzikalepraat

Hij vertelde trots een band uit Chicago live aan het werk te hebben gezien tijdens zijn vakantie in Drenthe, het was een groep die naar zijn zeggen op een voortreffelijke wijze de muziek van ‘Creedence Clearwater Revival’ ten gehore bracht. Je hoort en ziet het vaker dat er zeer goede bands zijn die de muziek van hun favoriete muzikanten vertolken.

Ik vertelde mijn gesprekspartner over de band ‘Braindogs’ die naar mijn bescheiden mening zelfs fantastisch de muziek van Tom Waits neerzet. Dit gezelschap bestaat uit Hongaarse muzikanten, de Nederlander Mischa den Haring en de Brit Ian Siegal. Het livealbum ‘Real Live Brains’ is een ware verrassing, want het is zo goed gedaan dat het minimaal Tom Waits is.

De vakantieganger en ik spraken nog na over de solo-albums van CCR voorman John Fogerty. Wij blijken beiden liefhebbers te zijn. Niet al het solowerk van Fogerty spreekt mij echter aan, maar de albums ‘Blue Moon Swamp’ en ‘Premonition’ beiden uit 1997 behoren tot de top.

En nu komt Fogerty met een nieuwe schijf ‘50 Year Trip – Live At Red Rocks’ en dit is slechts een opsomming van hits. Ik luister liever verder naar de Braindogs met hun Tom Waits uitvoering.

© Willem Croese

e