Dwanggedachten

Een anekdote over ‘schoonheid’

Echte vrouwen bezitten tweemaal meer liefde, achtmaal meer schaamtegevoel en viermaal meer volharding dan mannen

 

Tekst: RobD, Uw Gastschrijver.

Priet’praat

Mijn zwager vertelt over hoe problematisch de relatie met zijn schoonmoeder was. Hij scheelt 14 jaar in leeftijd met zijn vrouw. “Dat is toch niet zo erg, een wat rijpere vrouw!?”, roep ik. “Wel als ze 17 is en ik 31 ben! Men beweerde dat ik haar alleen voor de seks had”, pruilt mijn zwager. “En het schoonmaken”, vul ik bereidwillig aan.

Dat schoonmaken gaat uitstekend, maar de seks is hopeloos”, klaagt hij. “Die schare kinderen rond jou is zeker en vast geen vijfling”, verlos ik. Ik kan je verklappen dat het bij mij precies andersom is. De seks is prima, maar het schoonmaken is naatje! “Dan ‘neem’ je toch een schoonmaakster”, verlangt mijn zwager. “Ik ga toch niet met de schoonmaakster naar bed!”, protesteer ik. “Nee! Om schoon te maken, bedoel ik”, wist mijn zwager.

Ik zal je het vertellen wat er bij mij gebeurt. Als mijn vrouw ’s morgens de badkamer verlaat, zegt ze altijd ‘Ik moet nodig de badkamer schoonmaken!’ Na het middageten verdwijnt ze weer een poos in de badkamer. Als ze terugkomt zegt ze: ‘Ik ga echt de badkamer schoonmaken’. Ervoor of erna roep ik nog. ’s Avonds voor het slapengaan, gaat ze altijd nog even snel douchen.

Als ze haar haren droogt, zegt ze dat ze de badkamer binnenkort een grote beurt krijgt. Klinkt heel redelijk. Ik zeg tegen haar dat ik het wel overdreven vind om 3x per dag de badkamer schoon te maken. Alles op zijn tijd. Toen ik haar net leerde kennen, zei ik dat ik dat poetsen 1x per jaar deed. Ook als het niet nodig was. Wie haar systeem na deze mededeling gehackt heeft weet ik niet, maar ik krijg haar niet meer aan de gang.

Mijn andere schoonzusje zit mee te luisteren. Zij gaat nog verder dan het probleem van mijn zwager en mij. Omdat haar poetshulp op vakantie is, wil ze zelf de boel gaan stofzuigen. Dit is geen succes. Het lukt haar niet om de stofzuiger aan de gang te krijgen. Ze heeft zelfs nog nooit gestofzuigd. Doorgeleerd zeker! Grootmoeder zei altijd ‘Als je doorleert dan versmeer je!’  Maar dat wist ik allang. Op een steriele bodem groeit niets.

Einde—