Drukwerk terug in Noord – In beeld

Harry Slinger druk aan het werk met zijn band Drukwerk in Amsterdam-Noord

Niets is mooier dan genieten van een echte Amsterdammer, sorry 010, en dat is zonder enige twijfel van mijn goede vriend Harry Slinger die samen met zijn band Drukwerk zaterdagavond 18 mei optrad in jawel Mokum-Noord. Een voormalig fabrieksgebouw is daar omgedoopt tot ‘Skatecafé Noord’, zo’n omgeving waar menig arbeider heeft gezwoegd om zijn of haar centen te verdienen kortom de ideale plek om vandaag de dag Drukwerk te laten spelen.

Het was volle bak. De echte fans waren aanwezig, maar ook al die andere Amsterdammers die mooie herinneringen hebben aan de stad van zo’n veertig jaar geleden. Harry memoreerde zijn publiek eraan dat het al zo’n lange tijd geleden is geweest dat hij met zijn muzikale kornuiten in Noord op de planken stond.

En nu terug in Noord maakte Drukwerk er een waar feest van met uiteraard  prachtige nummers zoals ‘Hee Amsterdam, Je Loog Tegen Mij, Lijn 10, Schijn ‘n Lichtje Op Mij, Niemand Wint’ en niet te vergeten mijn favoriet ‘Laat De Rijken De Crisis Betalen’. Harry en zijn mannen zitten niet stil, zij  schrijven ook nieuw werk die zij live ten gehore brengen.

Ik heb zo genoten van Drukwerk in Noord, werkelijk voor herhaling vatbaar. En nu kan iedereen het doen met de nostalgie en actualiteit van mijn zwart-wit plaatjes en wat mij betreft hét legendarische concert is in Amsterdam-Noord. Dankjewel Harry en mannen!