Struikelstenen – In beeld

De Werkgroep Struikelstenen Zaanstad heeft vandaag 31 struikelstenen geplaatst ter nagedachtenis van gedeporteerde Joodse inwoners die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord. Totaal komen er 170 struikelstenen om alle Joodse mensen te herdenken die destijds vanuit de Zaanstreek naar concentratiekampen zijn afgevoerd.

Voor huisnummer 28 van de Dahliastraat in Koog aan de Zaan zijn vandaag vier struikelstenen geplaatst, de familie Cohen woonde op dit adres. Marijke van der Pol heeft de steen van Mietje Cohen geadopteerd.

Toespraak Werkgroep Struikelstenen Zaanstad

Marijke van der Pol plaatst volgens goed Joods gebruik een kiezeltje bij de struikelsteen van Mietje Cohen.

Ook de huidige bewoner van Dahliastraat 28 legt een kiezeltje neer.

Harry Slinger en Marijke van der Pol bij de struikelstenen in de Dahliastraat.