Stoelendans

Een anekdote over ‘vriendjes’

 

 ‘Een Vriend is

iemand die alles

van je af weet en

toch van je

houdt’

 ‘De volgende graag…

 

 Tekst: RobD, Uw Gastschrijver.

 De vijf meiden van mijn schoonfamilie lieten zich niet snel verhandelen of verleiden door een heer.

Een vriendje dat snurkte, kreeg dit altijd breed uitgemeten aan het ontbijt. Hij vertelde op zijn beurt, dat zij in haar slaap zou ‘praten’.

Het weerwoord van het meisje was dat ze tegen hem praatte, omdat hij aan het snurken was en zij er niet van kon slapen!”…

‘De volgende graag…

Ook als er verbouwd moest worden, was vader altijd hard aan het werk. Het vriendje dat zou helpen zat van tijd tot tijd uitgebreid de krant te lezen en koffie te drinken. “Zo zijn we niet getrouwd,” liet vader doorschemeren.

‘De volgende graag…

Soms komen er zelfs heren ‘aan de deur’ waarbij ze doodleuk te kennen geven dat ze op zoek zijn naar een vrouw! “Wij hebben geen kanskaarten meer!”

‘De volgende graag…

Ook zijn er vriendjes die zich op ‘gastronomische’ wijze willen onderscheiden. Het vriendje denkt dat de liefde via de maag gaat. Het slachtoffer staat wat te praten met vader in de moestuin. Vader krijgt ineens de lucht van aangebrande piepers in zijn neus. Hij zegt: ”Dat is niet best voor degene die dat te eten krijgt!”…

‘De volgende graag…

Een potentiële schoonzoon heeft voor zijn ‘a.s. schoonmoeder’ een paar mooie, nieuwe, witte klompen meegebracht. Hij heeft de oude klompen bij de achterdeur verruild voor het nieuwe paar. Trots over zijn actie neemt hij plaats aan de keukentafel. Moeder loopt wel 10x per dag even de moestuin in. De jongeman licht zijn potentiële schoonmoeder in over het cadeau dat hij zojuist heeft meegebracht. “Dat komt mooi uit,” zegt moeder. “Want mijn klompen waren al bijna versleten!”

Vader staat in de tuin te gebaren. Moeder wil naar vader toegaan om te horen wat hij wil. Ze opent de achterdeur schiet haar klompen aan maar wordt direct gelanceerd en valt voorover, gestrekt op de stoep. Nadat ze door een toegesnelde dochter overeind was geholpen, werden de klompen ‘ontbonden’. De klompen zaten namelijk nog met de touwtjes aan elkaar!…

‘De volgende graag…

Het is 14 februari, Valentijnsdag. Er wordt een bos bloemen op het ouderlijk adres bezorgd. Vader neemt de bos in ontvangst. Vier meiden, die nog thuis wonen, maken aanspraak op de bos bloemen. Die vast en zeker van een stille aanbidder afkomstig moet zijn. Bij navraag bij de bloemist is de bos bloemen bestemd voor de buurvrouw met onbekende afzender! Deze buurvrouw is echter ‘de oudste zus’ van de vier nog thuiswonende meiden. Omdat de oudste dochter de hele dag aan het werk is en dus niet thuis was, heeft de bloemist zonder verdere toelichting de bos bloemen op het ouderlijke adres afgeleverd.

En toen…

Deze dochter krijgt kennis aan een man. Tijdens haar eerste uitje vraagt deze nieuwe vriend of ze ook eens 5 minuten aaneengesloten haar mond kan houden. Dit leidt tot grote hilariteit in de familie. Hij blijkt geen ‘grijze’ figuur te zijn. Cupido besloot deze mensen aan elkaar te binden. De tijd vliegt. Ze zijn al weer jaren getrouwd…

 De overige vier dochters zijn ook allemaal goed terecht gekomen!

Einde—