Bijzondere vondst?

Tijdens mijn dagelijkse rondes met de honden vind ik wel eens wat, deze keer twee nummerplaten met het kenteken SV-426-X die de unieke nummers hebben 61841355339 en 6184135340.

Op de platen zit plakband waarmee vermoedelijk het vastgeplakt heeft gezeten op een auto. Je gooit ze niet zomaar weg in het gras naast de parkeerplaats van Sportpark Hoornseveld. Wellicht kentekenplaten verwisseling van een gestolen auto?

Politie gebeld en gevraagd waar ik de nummerplaten kan inleveren. Het antwoord was niet bij de politie maar wel bij de afdeling ‘Gevonden Voorwerpen’ van de gemeente Zaanstad of melden bij deze dienst. Vreemd! Je zou toch dat denken dat een luchtje aan de nummerplaten zit en de politie wel het fijne wil weten, dus niet. Oké melding gedaan met bovenstaande foto.

Aan de hand van de gegevens van de nummerplaat nog even op internet gezocht en jawel gevonden. Het gaat om een personenauto van het merk Renault, type Zoe, uit het bouwjaar 2015, nieuwwaarde € 23.485,00.

Nu maar afwachten of de Zaanse afdeling ‘Gevonden Voorwerpen’ nog iets wil met deze gegevens en de platen. Het zal mij benieuwen.