TRUDY LYNN – BLUES KEEP KNOCKIN’ – Recensie

TRUDY LYNN – BLUES KEEP KNOCKIN’ – CRM-1803

Je kunt Trudy Lynn zonder enige twijfel een oude rot noemen. Als soul- en blueszangeres maakte zij naam bij Albert Collins in de band. En nu met de nieuwe dertiende solo-cd ‘Blues Keep Knockin’ laat zij vakwerk horen dat zij uitstekend onder de knie heeft. De 71-jarige Lee Audrey Nelms verrast onder haar artiestennaam Trudy Lynn menig bluesliefhebber met tien nummers waarvan de rillingen over de rug lopen. De uit Houston Texas afkomstige bluesvrouw opent met ‘Blues Ain’t Nothin’, een heerlijk uptempo nummer dat ongelooflijk strak gespeeld wordt met mooie solo’s van gitarist Bob Lanza, harmonicaspeler Steve Krase en pianist Randy Wall. Ook het titelnummer ‘Blues Keep Knockin’ is er zo eentje waarvan je inderdaad zeker weet dat de blues op de deur mag kloppen. ‘Never Been To Spain’ is een slowblues met hier en daar een funky gitaarspel waar de stem van Trudy Lynn de oren van de luisteraar streelt. In ‘Pitiful’ laat zij juist haar wat ruigere klank horen en niet te vergeten het magnifieke gitaarspel van Bob Lanza waardoor het samen een geheel vormt om de vingers af te likken zonder de inhoud van de tekst uit het oog te verliezen. Wat een heerlijk album van Trudy Lynn.

Willem Croese

#blues #recensie #trudylynn