Stones bekend dankzij … – Blues

Blue & Lonesome‘ heet de laatste cd van The Rolling Stones, deze kwam uit in december 2016. Prima album, het is zelfs een mooi eerbetoon van de Engelse rockers aan de bluesmuziek en vooral aan de makers en vertolkers van dit genre. In 2017 kwam onder andere platenlabel Jasmine Records (UK) met de cd ‘Blue & Lonesome‘ waarop de originele nummers staan die de Rollende Stenen vertolk(t)en. Ook mooi en leuk. En wat nu? The Rolling Stones brengen 9 november 2018 het dubbelalbum ‘Confessin’ The Blues‘ uit met ook de originele songs en laat dat nou weer een ‘ietsje’ uitgebreidere versie zijn dan de cd van Jasmine Records. Oké gitarist Ronnie Wood heeft de hoes getekend, mooi overigens, maar gaan de heren nu nog een keer incasseren op andermans werk? Het zal ongetwijfeld een commercieel succes worden of daar de nazaten van de oude bluesmannen en – vrouwen nog profijt van krijgen is maar de vraag.