Verjaardag

Een anekdote over ‘familiekwesties’

 

 ‘In Negen van de Tien

gevallen laat de Rede

zich leiden

door het Hart’

 

Tekst: RobD, Uw Gastschrijver.

 

Ik vraag mijn dochter wanneer ze haar verjaardag viert. Ze heeft geen idee. “Ergens in maart waarschijnlijk gelijk met die van jou,” ze zucht: ”Het is een gecompliceerde familie.”

Op voorgaande verjaardagen gunden de familieleden elkaar het licht in de ogen niet. “Dit nooit meer!” zegt mijn dochter. “Als je die familie van mij ziet dan zijn het net een stel oude Griekse goden. Ieder met zijn eigen mythologie!”

Ik doe een duit in het zakje en zeg dat het een stelletje atheïsten zijn. Daar had ze wel eens van gehoord. “Dan heb je toch het Atheneum gedaan?” “Wat jij wilt,” zeg ik. Ik probeer het niet nodeloos ingewikkeld te maken.

Dit jaar gaat het anders. Het is de avond voor haar verjaardag. Ik vier haar oudejaar voor de televisie, op afstand mee. Er zijn weinig conferences op tv. Alleen nieuws over het Olympisch dorp.

Een turner uit de Nederlandse equipe heeft zich vol laten lopen in een kroeg, om zich beter te kunnen ontspannen. Hij overtrad de regels waaraan de sporters zich dienden te houden. Het betrof hier de oude wereldkampioen: met de bijnaam ‘Lord of the Rings’.

Hij gaat nu door het leven als ‘Lord of the Drinks.’ Ik vind het een hilarische woordspeling en schenk mezelf direct een biertje in.

De datum van mijn horloge begint al een beetje te verschuiven van 10 naar 11 augustus. Als de klok op tv verschijnt, en tegen twaalven loopt, krijg ik een idee. Ik pak mijn iPhone. Ik zie dat mijn dochter online is. Ik begin te ‘Appen’.

10.9. 8. 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1…

 

Gelukkig Nieuwjaar!

 

 Gefeliciteerd met je verjaardag!  Vuurwerk, Champagne… enz. enz.

 

We nemen een mooie bos bloemen mee, en zien elkaar de volgende dag bij haar thuis.

Einde