Bent u hier vrijwillig?

Hij en zij of heb je als lezer liever zij en hij? Mij maakt het niet uit, ik zal mij neutraal opstellen deze keer al heb ik met een hem en haar te maken. Op de carpoolplaats stond haar auto geparkeerd , zij is die avond op stap geweest met hem. Voordat zij na afloop in haar vierwieler zou stappen sprak hij nog met haar in zijn bolide over de boodschappen die de volgende dag gedaan moesten worden. Plotseling stond een agent met zijn dienstwagen naast de auto van ‘hem – je weet wel hij van zij’, maar dan wel aan de passagierskant waar ‘zij’ zat. De dienstklopper vroeg heel beschaafd aan haar: “Mevrouw bent u hier vrijwillig.” Rustig antwoordde zij: “Ja meneer.” Met een kort instemmend knikje was het goed voor wat de lokale Bromsnor aanging, hij reed weg. Hij en zij schoten enorm in de lach, zij gingen vervolgens ieder hun kant op.

© Willem Croese – 2017