Zaanstreek op Zondag

© Willem Croese - www.willemcroese.nl

Zoals iedere dag maak ik ‘s morgens het liefst een wandeling met mijn honden in ‘Het Twiske‘, dus ook deze zondag. Onderweg vinden de viervoeters bijna altijd een plastic flesje, zij pakken zo’n ding op en houden het stevig vast tussen de kaken. Zie het als de bijdrage om de natuur schoon te houden. Mensen kunnen nog veel leren van honden.

Bij terugkomst gooi ik de flesjes in een afvalbak van het recreatiegebied. Wat denk je deze keer? Een krantenbezorger van ‘Zaanstreek op Zondag‘ moest kennelijk ook van de handel af, zie de foto. Het is beter dat de kranten op deze manier gedumpt worden dan in de bosjes, maar merkwaardig is het toch wel.

Overigens schuin naast de afvalbak liggen drie propjes van papieren zakdoekjes en een gebruikte condoom. Je hebt weinig fantasie nodig om te begrijpen wat er op de parkeerplaats gebeurt. Wat ben ik blij dat mijn honden die zooi niet opruimen dat moeten maandag de mannen en vrouwen van ‘Baanstede‘ doen, respect voor hen.

© Willem Croese – 2017