Hoezo milieuzone Amsterdam?

171014_01_640_©_Willem_Croese_Milieuzone_Amsterdam

Eigenaren die brommers hebben van vóór 2010 welke voorzien zijn van twee- of viertaktmotor mogen vanaf 1 januari met hun vervoermiddel de hoofdstad niet meer in. Reden? Die dingen zijn milieuverontreinigend, vindt de Amsterdamse raad en het college. Dus weg met die handel.

Wrang is dan de bordjes te zien staan bij fietspaden op de grens van Amsterdam en Haarlemmerliede terwijl in de lucht om de minuut vliegtuigen denderend de daling inzetten om te landen bij Schiphol.

171014_02_640_©_Willem_Croese_Milieuzone_Amsterdam

De bromfietseigenaar gestraft? En de vliegtuigbazen niet?

171014_03_640_©_Willem_Croese_Milieuzone_Amsterdam

Er is toch echt iets flink mis met het verbod van brommers die ouder zijn dan 2010. Bromfietsers mogen diep in de beurs tasten om een ander vervoermiddel te kopen en de oude te dumpen en een vliegreis wordt door Rutte-III afgedaan met de vliegtax. Bizar dat brommertje pesten en vliegtuigen in de lucht houden.