De scholen zijn weer begonnen

© Willem Croese - www.willemcroese.nlDe scholen zijn weer begonnen. Blije kindergezichten op het schoolpleintje in de buurt. Leraren die enthousiast beginnen met een nieuw schooljaar. Ouders die opgelucht zijn dat het gewone leven weer verder gaat.

Tegenover het straatje waar ik woon is een lagere school. De hectische tijdstippen zijn ‘s morgens tussen 8:00 en 9:00 uur, tussen de middag en later op de middag circa 15:00 en 16:00 uur. Het zijn momenten dat je beter niet in de straat kunt zijn, altijd druk.

Niet zozeer druk door kinderen met fietsen, maar door ouders met hun auto’s. Zij parkeren op de stoep en blijven het liefst met draaiende motoren staan of zelfs midden op de weg. Een paar jaar geleden heb ik eens met de wijkmanager door ons buurtje gelopen om haar te wijzen op dat vreemde parkeren en vooral op die plekken.

Helaas er gebeurde verder niets. Voor de schoolingang zelf heeft de gemeente tijdens de vernieuwing van de straat paaltjes geplaatst op de stoep, maar niet waar mensen wonen. Vanochtend op de eerste schooldag stonden knaloranje pionnen op de stoep om zo hopelijk de automobiele ouders te weren van de stoep met hun bolides.

Een goed signaal lijkt mij, maar voor hoe lang. Als de gemeente Zaanstad in overleg met de bewoners nou eens echte paaltjes plaatst en samen met het schooltje een campagne begint om daar niet te parkeren én kinderen fietsend of lopend naar school te laten gaan, het zou een zegen zijn.

Heel fijn is het wel weer om de spelende kinderen te horen tijdens hun pauzes …

Willem Croese