1 Minuutje (15): Géén stoelendans

Voor het kluppie SP moest ik vandaag naar Amsterdam om de zogenaamde regioconferentie bij te wonen over het verkiezingsresultaat. Niks daarvan, de verkiezingen kwamen niet op tafel. Het ging wel over Ferdinand Domela Nieuwenhuis (FDN) voor wie in Heerenveen een museum staat dat door politiek gesteggel in de raad aldaar bijna gesloten werd. Het FDN museum blijft na protesten open en nadat de Heerenveense gemeenteraad tot inkeer kwam om toch subsidies te verstrekken zodat het voortbestaan voorlopig verzekerd is. Tja, de activistische socialisten van de SP claimen mede dat succes.

De link werd al snel gelegd door SP-voorzitter Ron Meyer, namelijk: ‘Van schimmel naar socialisme.’ Ik begrijp zulke beeldspraak wel, althans dat dacht ik want Meyer bedoelde letterlijk schimmel in woningen. Het hele spul in de zaal móest na de lunch de buurt in om deur na deur aan te kloppen en de bewoners het hemd van het lijf vragen over schimmel in hun woning, de rol van de woningbouwcorporatie, enzovoorts.

De broodjes waren oké, maar wat heb ik een pesthekel aan mensen die bij mij aan de deur komen zeuren over fantastische aanbiedingen of dat Jezus op de koffie komt. Wat ik zelf niet aan de deur wil doe ik een ander ook niet aan.

Kortom na de lunch heb ik een bakkie koffie gedronken in een naburig tentje om daarna huiswaarts te gaan waar mijn viervoeters wachtten op een uitlaatbeurt. De meiden waren zo blij om hun baasje weer te zien, wij maakten samen een mooie wandeling en ik liet mijn gedachten gaan. Voor mij geen SP stoelendans vandaag, voor géén miljoen. Zullen wij het nu echt over het verkiezingsresultaat hebben?

Willem Croese