Aanhouding door politie Amsterdam

©Willem Croese - www.willemcroese.nl

Ik ben vanmorgen aangehouden door de politie, want het was natuurlijk ‘levensgevaarlijk’ dat ik deze foto maakte van de Hemweg Centrale in Amsterdam. ‘Hoge spanning’ bij de agenten die mij eerst achtervolgden, toen ik stopte op een parkeerplaats parkeerden de agenten hun wagen naast de mijne.

Ik moest mij identificeren omdat de agenten mij gezien hadden met mijn camera, zij houden de centrale in de gaten. Paspoort werd gecontroleerd, rijbewijs gefotografeerd, notities gemaakt.
Dit is Nederland anno 2017, stel je toch eens voor. De agenten wilden mijn foto jammer genoeg niet zien. Ik zei dat deze toestand dus niet veel om het lijf heeft. Een bewijs dat ik aangehouden ben en dat mijn gegevens genoteerd zijn kreeg ik niet.
O ja ze wilden nog weten voor welke krant ik fotografeer. Toen ik zei dat het voor de SP Zaanstreek is werd het stil, hahaha … Mijn meiden blaften prompt achterin de auto en weg waren de agenten
Maar goed ze hebben mij weer of nog steeds in het snotje!

©Willem Croese - www.willemcroese.n

Kennelijk mag dit wel, want tijdens de vakbondsactie was er geen agent die hier iets van gezegd heeft …