Dierendokter

 

Een anekdote over een bezoek bij de dierenarts.

‘Sommige Ezels kunnen enkel

over Paarden praten’

 

 Tekst: RobD, Uw Gastschrijver.

Wij gaan met de hond voor de jaarlijkse controle naar de dierenarts. De dierenarts heeft een folder van de nieuwste Volvo op zijn bureau liggen. “Dure hobby hebt U,” zeg ik. “Dat is ook wel wat voor jou,” zegt de dierenarts. “Nee,” zeg ik, “Ik heb een hond en bovendien ben ik getrouwd.”

Ze zouden de hondenbezitter een belastingvoordeel moeten geven. Als je het afzet tegen een auto. Een hond is geen belasting voor het milieu. Geen uitstoot van giftige stoffen. Er zijn geen extra asfaltwegen nodig voor een hond. De beveiligingskosten gaan omlaag als je een hond hebt. De hond houdt namelijk altijd een oogje of twee in het zeil.

Wat kom je eigenlijk doen?” vraagt de dierenarts. Ik vraag: “Wat kunt U allemaal?” De dierenarts wordt wat chagrijniger. “Zo ken ik U weer,” zeg ik. “Mijn hond wil wat inentingen en kan het zelf niet vragen, vandaar.”

De dierenarts vervolgt: ”Uw hond is te dik.” “Dat zegt u ieder jaar, dus ex aequo blijft ze stabiel,” reclameer ik. “Je zwetst,” zegt de dierenarts. Deze medische term is mij vreemd. De dierenarts vervolgt: ”Je hond behoort een taille te hebben.” “Ja, dat wil ik ook wel. We zijn niet zo modebewust. Misschien moet ik wat minder lekker koken,” zeg ik.

Terwijl de dierenarts zichzelf injecteert, vraag ik of hij verslaafd is. “Ach verslaafd, verslaafd, geef het een naam. Kun je die aansteker even aangeven? Ik moet dit even verwarmen.” Er gaat bij mij een lampje branden. “Nu weet ik hoe het komt dat die hond van mij die heroïne spuiten zo snel vindt!” “Onmogelijk,” zegt de dierenarts. “Dit is gewoon insuline.”

De dierenarts is klaar en heeft nu aandacht voor mij. Hij loopt naar achteren in de praktijk. Hij komt terug met een grote zak dieetvoer van 15kg. “Deze zak kost 100, – euro. Je kunt er heel lang mee doen.”

Ik zeg tegen de dierenarts: ”Dat doe ik niet. Ik wil het metabolisme van de hond niet ontregelen. Bovendien gaat de stofwisseling van de hond hierdoor op de spaarstand. Het spierstelsel van de hond zal afgebroken worden.”

De dierenarts zit in de folder van zijn nieuw aan te schaffen Volvo te lezen. “Zal ik dat lederen interieur nemen met of zonder notenhouten lijsten?” dagdroomt de dierenarts. “Hebt U mij gehoord?” vraag ik aan de dierenarts. “Ja, je zit te zeveren over de centrale verwarming.” “Mijn huis is geheel voorzien van zonnecollectoren. Helemaal klimaat neutraal,” zegt hij.

Als je nog iets te vragen hebt moet je dat nu doen. Die Volvo dealer gaat om 17.00 uur dicht. Ik wil er eigenlijk nog even langs.” Ik zeg tegen de dierenarts: “We komen er samen wel uit.” Met de hond voorop en de dierenarts in mijn kielzog verlaat ik de praktijk. Thuis aangekomen ontdek ik dat de hond niet is ingeënt.

Einde—

 

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.