1 Minuutje (12): De kater komt later

En bijgekomen van de verkiezingsuitslag? Blij, omdat PVV (+5), CDA (+6), D66 (+7), GL (+10), PvdD (+3), 50Plus (+2), Denk (+3) en FvD (+2) gewonnen hebben? Verdrietig omdat PvdA (-29), en SP (-1) verloren hebben? Tevreden omdat CU (5) en SGP (3) gelijk gebleven zijn? En toch blijft de VVD met 33 zetels de grootste partij in Nederland ondanks het verlies van 8 zetels.

Het Nederlandse volk dompelt zichzelf verder onder in het neoliberale bad van de VVD en conservatieve trawanten. Maak de borst maar nat. De Nederlanders krijgen de regering die zij verdienen, namelijk neoliberale, sociaal liberale en christelijke blaaskaken die ieder voor zich en God voor ons allen het hoogst in het vaandel hebben staan. Op naar het land van nog grotere tegenstellingen, meer armoede, racisme, enzovoorts. Tja, de kater komt later.

Uitslagenkaart Tweedekamerverkiezingen 2017

3 reacties

 1. Beste Willem,

  De onzin die de PVV te berde brengt over het sluiten van moskeeen e.d. heeft niet mijn instemming. Ik vind wel dat ze als enige partij niet hebben zitten slapen wanneer ze kritisch aankijken tegen de miljardeninvesteringen u.h.v. het energieakkoord. Bijgaand nog even een linkje van de site climategate. Ook de staatssecretaris erkent eigenlijk dat de investeringen weggegooid geld is/zijn. Daarnaast komt een groot gedeelte van de windmolensubsidies terecht bij o.a. Shell en Van Oord. Je zou dus kunnen zeggen dat er geld wordt overgeheveld van arm naar rijk. Karl Marx zou zich bij het horen daarvan omdraaien in zijn graf.

  http://climategate.nl/2016/04/11/sharon-dijksma-erkent-dat-miljardeninvesteringen-klimaat-geen-klimaateffect-hebben/

 2. Beste Wim,

  Hartelijk dank voor jouw reactie als PVV-stemmer.
  Klimaatwaanzin, een prachtig woord al heb ik inhoudelijk hier niks mee. Het klinkt als een ontkenning dat er iets met het klimaat aan de hand is al dan niet door mensen veroorzaakt. Jouw stelling dat daarom onder de PvdA en VVD zoveel bezuinigd is op zorg vind ik leuk gevonden maar het is niet volledig. Het was juist de PVV die als gedoogpartner van Rutte-I de aanval op de zorg dus ook de bezuinigingen door dik en dun heeft gesteund en dat malle beleid is onder Rutte-II voortgezet.

  Groeten, Willem (SP-stemmer)

 3. Een regering is nog niet gevormd, dat gaan we nog zien. Daar kan nog van alles uitkomen. Maar het is toch een soort van kosmische wet die stelt dat elk land de regering krijgt die het verdient. Voor mij altijd een troostvolle gedachte en zeker wel democratisch. De grootste gemene deler! Overigens reageer ik als PVV stemmer. Die partij kreeg mijn stem, omdat ze hun hoofd altijd koel hebben gehouden in de klimaatwaanzin. En daarmee bedoel ik het 75 tot 100 miljard kostende energieakkoord voor slechts 1% van ons energieverbruik. Duidelijk is daarmee ook gelijk verklaard waarom er onder de PvdA en de VVD zo veel bezuinigd is op zorg.

Reacties zijn gesloten.