1 Minuutje (10): Vrijdag de dertiende

Je hebt dagen en dagen, wel vandaag was er eentje. De dag is nog niet voorbij, maar ik maakte domme dingen mee. Dom? Jazeker. De wekker stelde ik gisterenavond af op zeven uur vanochtend. En inderdaad dat ding brulde mij klokslag zeven uur wakker, maar ik kwam nog niet mijn bed uit. Ik gaf een hengst op de wekker. Tien minuten later … ja hoor daar ging ie weer. Nog een hengst gegeven, maar een half uur later realiseerde ik dat die elektrische rustverstoorder niet meer af was gegaan. Ik had ‘m dus uit gehengst!

Te laat natuurlijk om rustig aan de ochtend te beginnen. Vlug douchen, aankleden en nog even naar het toilet. Ik maakte mijn koppelriem los, donderde het metalen gedeelte in de toiletpot. Mouw opgestroopt, dus met mijn hand in de overigens brandschone pot. Riem hersteld. Na het toiletbezoek müsli maken, althans dat dacht ik. Er stond geen yoghurt in de koelkast. Melk had ik niet, want dat is gif. Vlug een broodje smeren met pindakaas. Slechts drie sneetjes brood waren nog aanwezig in de broodtrommel. Bij het ontbijt twee stuks en de lunch maar eentje, dit laatste moest wel afzien worden.

Maar eerst de dames, mijn lieve Mechelse vriendinnen uitlaten. Koude stortregen, ik was hier totaal niet op berekend. Voor de honden zal het een worst zijn, want die gaan onder alle weersomstandigheden naar buiten alhoewel zij bij extreme hitte uitgeteld languit in de schaduw liggen. Tijdens de wandeling zag ik nauwelijks nog wat door mijn brillenglazen, alleen maar spetters. Ik stapte prompt in een plas water, schone broek nat.

Tussen de middag aanvallen op dat ene sneetje brood werd niks. Uit de vriezer haalde ik vier sneetjes brood en ik maakte die klaar voor tosti’s. Apparaat erbij gepakt. Toen ik de belegde ijskoude boterhammen in de machine had gedaan zag ik dat het niet het tostiapparaat was maar de broodrooster. Met enig geweld pulkte ik het brood, plakken kaas en worst uit dat gloeiend hete ding. Brak het mechanisme af. Intussen nieuwe tosti’s gemaakt op het juiste apparaat, daarna heerlijk gesmikkeld.

Wat een dag en die is nog niet om. Het is niet eens vrijdag de dertiende en er ging van alles fout. Hoe moet dat aanstaande vrijdag? Vrijdag 13 januari 2017.

Willem Croese

Eén reactie

  1. Mooi verhaal over een ‘schlemiel’. Ik moet er hard om lachen. Ik heb al eens eerder gezegd. Het zijn scenario’ s voor een korte stomme film!
    Groet RobD

Reacties zijn gesloten.