1 Minuutje (4): Vragen over het (vr)eetfestijn Kerst

En ben je al zenuwachtig voor wat er gaat gebeuren tijdens de Kerstdagen? Is de familie compleet? Zijn de inkopen al gedaan? Ben je klaar om uren in de keuken te staan voor het bereiden van een diner dat je normaal gesproken nooit eet? Of is de tafel in het naburig restaurant gereserveerd? Neemt je dochter de etterbak van een vriendje mee die al menig feestje heeft verknald? Zal jouw oom uit Lutjebroek niet te hard praten? Of heeft jouw Amsterdamse tante weer de grootste mond? Wie doet de afwas na afloop nu de machine stuk is? De troep in huis na het eten, wat doe je met de vlekken in het tapijt? De neef uit Katwoude die altijd zijn dronken maag naast de toiletpot leeg kotst, ruimt hij deze keer wel de zooi op? Zijn de hertenbiefstukken al binnen? De rode en witte wijn, toch geen tafelwijn maar wel goed spul? De nieuwe blouse en broek staan die goed? Is de spoeling in jouw haar mooi of lijkt het nergens naar? Heb je genoeg mascara van het juiste merk, niet het spul dat bij natte ogen uitloopt? Is de kerstboom groot genoeg? En de versiering met ballen, engelenhaar en lichtjes? De kleur van de piek, goud? Muziek, heb je een mooie collectie met licht klassiek of wordt het heavy metal? Denk je dat alles goed gaat tijdens Kerst? Of ga je de volgende keer alleen Kerstfeest vieren? Ben je echt bloednerveus?

Wat een onzin allemaal … Kerst het vreetfestijn …

Willem Croese

3 reacties

  1. Je hebt geen last van bewustzijnsvernauwing! Ik vind heb prachtig samengevat!
    Groet, RobD

  2. Ik boycot foto’s van het (vr)eetfestijn Kerst …
    Stuur mij geen selfies met tafels vol (vr)eetwerk en gelukzalige koppen van Jan en Alleman …
    Een uitzondering maak ik voor dit plaatje van een dakloze bij het Leger des Heils … één probleempje hierbij, ik ben ook nog eens atheïst … o ja, Kerst is een heidens feest, hahaha …


    Fotobron: RTL Nieuws

Reacties zijn gesloten.