Ruw werk in Noorderbos

Noorderbos - Willem CroeseAl heeft Staatsbosbeheer bezoekers gewaarschuwd dat de paden in het Noorderbos beschadigd kunnen worden door het gebruik van zware machines doet dit beeld pijn.

Noorderbos - Willem CroeseEn dat allemaal voor bomenkap.

Noorderbos - Willem CroeseNormaal loop je hier op een graspad met een karrenspoor en nu is er geen doorkomen aan.

Staatsbosbeheer schrijft hierover:

Bos blijf toegankelijk
De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio oktober. Tijdens de werkzaamheden blijft het bos toegankelijk. Sommige paden kunnen tijdelijk zijn afgesloten. Werkzaamheden zijn in het bos altijd aangegeven met bordjes zodat bezoekers niet verrast worden door de machines. Houtoogstmachines en vrachtwagens kunnen de paden minder goed begaanbaar maken. De paden worden na de oogst- en plantwerkzaamheden zo snel mogelijk hersteld, mits het weer dat toelaat. We oogsten in deze periode omdat het in de herfst en winter te nat is in het bos. Dan is het risico op beschadiging van de bodem en paden vele malen groter.

Ondanks de toezegging van herstel aan de paden is het een modderpoel die niet uitnodigt om te komen wandelen. Ik blijf misschien voorlopig wel weg. Oordeel zelf!

Noorderbos - Willem CroeseDe vermalen resten van gekapte bomen.

3 reacties

  1. @Betty. Ik ben het volkomen met jou eens wat de toestand betreft van het Noorderbos. Zie ook mijn foto’s en commentaar. Overigens als je wilt dat ik jouw foto’s hier plaats stuur ze maar door naar info@willemswebstek
    Groeten, Willem

  2. Geen werkzaamheden in herfst en winter omdat de bodem beschadigd?????? Ik ben er vandaag 11-1-2017 geweest en ik weet niet wanneer de werkzaamheden plaatshebben gevonden. Vandaag waren er geen werkzaamheden om 15.00 uur, maar de bodem was totaal verreden en stuk en overal was het een trieste aanblik. Ik weet niet wat de bedoeling is maar oogsten op deze manier is triest Hele stukken zijn gewoon kaal. In mijn ogen is het een waardeloos beleid wat hier uitgevoerd wordt.
    Jammer dat ik hier geen foto’s bij kan plaatsen

Reacties zijn gesloten.