Dure grap afscheid Zaanse burgemeester

Tijdens de begrotingsbesprekingen in de Zaanse gemeenteraad werd het aankomend afscheidsfeest van burgemeester Geke Faber (PvdA) behandeld. De totale kosten zijn een slordige 50.000 euro, geen kattenpis. Waar zijn zulke feestjes gebleven met slechts een glaasje appelsap en een kaakje?

Faber vertrekt nota bene op eigen verzoek. Na haar eerste periode van zes jaar tekende zij nog eens bij voor zo’n periode, weliswaar met een slag om de arm maar toch en de gemeenteraad stemde hiermee in. Zij zit de rit niet uit en stopt na negen jaar dienst.

De Zaanse burgemeester is 64 jaar en gaat met pensioen op haar 66ste, dit betekent één jaar wachtgeld voor tachtig procent en het tweede voor zeventig procent en dat voor een bruto salaris van 150.000 euro. Tel uit je winst, een paar commissariaten erbij en je zit goed. Geen lange werkdagen meer, maar heerlijk vanuit huis rustig opereren.

Of Faber invloed heeft op de kosten van haar afscheid weet ik niet, maar het zou haar sieren dat die fuif flink minder kost of zelfs beter dat er helemaal geen feest te vieren is. Zo pleitte GroenLinks voor wortels in plaats van vette hap na raadsvergaderingen en daarvan zei de burgemeester dat de kosten van ecologische hapjes hoger uitpakken, oftewel hierover zegt zij wel wat van in het openbaar en oefent invloed uit.

Nee het is verder stil, want de onzichtbare burgemeester krijgt met goedkeuring van de Zaanse raad een knalfuif van vijftig ruggen. Ongelooflijk maar waar.

Willem Croese

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.