Opzij, opzij, opzij

Woord vooraf Definitie volgens het grootwoordenboek der Nederlandse Taal van Dale.

Anekdote: 1) Mededeling van kenschetsende bijzonderheid, een schilderachtige of vermakelijke trek uit ons leven van een historische persoon, bij uitbreiding ook van andere personen. 2) Amusant kort verhaal.

Opzij, opzij, opzijmaak plaats, ik heb een ongelooflijke haast!

 Tekst: RobD, Uw gastschrijver.

Ik spreek een man aan die in zijn auto zit te wachten op een ‘invalide parkeerplaats’ vlak bij de ingang van de Supermarkt.

Ondertussen zie ik al een aantal keer een invalide kijken met een vragende blik, “Wie er toch in hemelsnaam de invalide parkeerplaats bezet houdt?!”

Alle andere parkeerplaatsen zijn bezet.

Zij kunnen hun ‘karretje’ nergens parkeren.

Ik gebaar naar de man in de auto, die op dat moment een krant zit te lezen, dat ik iets wil zeggen.

De man opent het raam van zijn ‘mooie’ Mercedes 300SL en zegt, “Mijn vriendin is ‘effie’ een boodschap halen’ voor het avondeten!”

Ik vraag de man, ”Heeft u het ook in de krant gelezen van die invalide man?’’ “Nee”, zegt hij, “Ik sta hier maar tijdelijk “. “Nou”, zeg ik, “De invalide mens in dat artikel vraagt zich af of de valide mensen die op een dergelijk ‘invalide parkeerplek’ gaan staan zoals deze, ook bereid zouden zijn de handicap die ‘zij’ hebben ook ‘tijdelijk’ over willen nemen?”

De man ageert dat hij zo weg gaat. Ik kaats terug dat dit niet geldt voor de handicap van de invalide man of vrouw. Hij start zijn auto en scheurt weg, mij in een doordringende lucht van benzine achterlatend.

Vuilnisman kan deze zak ook mee!! (Spaan kon dit altijd zo lekker roepen!)

Dit soort ‘verkeer(d)deelnemers plegen te zeggen, ‘Hier ben ik en nu iedereen opzouten!’

Mijn nieuwe anekdote met de titel ‘KL 79’ verschijnt over 2 weken!

Zij begint als volgt…

Op de keuring van militaire dienst verklaarde ik tegenover de landmacht- psycholoog, dat ons soort mensen van huis uit niet doden…

Tot dan!

 Andere anekdotes van deze gastschrijver op deze website zijn: Rat race, BBQ 2016, Boa Constrictor, Kapper blues, Standenmaatschappij 1974, Den helder, Zomervakantie, Opzij, opzij, opzij. Volgende keer KL79!

 Lachen doe je niet alleen!