9 reacties

 1. Ja Henk zie de reactie van de heer Van Assema hierboven op de datum 27 oktober.

 2. Komt er ook nog een antwoord van de desbetreffende heer op jou opmerking waar wel vossen zitten en dat die beschermd dienen te worden?
  Henk Dekkers.

 3. Beste Jan van Assema,

  Nogmaals dank voor de antwoorden.

  Wat de vossen betreft kan ik drie plekken aanwijzen waar vossen zaten. Eén plek is gekapt en twee vlak hiernaast worden gekapt, vandaar mijn opmerking.

  Vandaag waren werkers bezig om takken te vermalen en af te voeren. Logica in deze wijze van werken is moeilijk te volgen, dan hier, dan daar. Het ziet er allemaal ruw uit.

  Uiteraard begrijp ik dat zieke bomen en zaailingen gekapt worden, maar dat is naar mijn kennis niet overal zo.

  Ik wacht de nieuwe beplanting af.

  En tot de slot wordt de appelboomgaard opgeknapt?

  Groeten, Willem Croese

 4. Voorafgaand aan de boswerkzaamheden in de Houtrak hebben onze boswachters een inventarisatie uitgevoerd op de werklocaties. Daarbij hebben zij geen verblijfplaats van vossen aangetroffen. Bij het maai- en het kapwerk zijn evenmin verblijfplaatsen van vossen aangetroffen. Het is bij ons bekend dat in het gebied vossen leven. We verwachten dat de vossenburcht zich in de verruigde boomgaard bevindt. In deze boomgaard hebben geen werkzaamheden plaatsgevonden.

  Wij begrijpen overigens uw reactie op de huidige aanblik van het bos. De praktijk leert ons echter dat dit beeld zich snel herstelt en het gebied daarna aan kwaliteit wint. Deze winter planten wij op de open plekken verschillende soorten nieuwe bomen.

 5. Hoe meer je er over schrijft Willem des te beter…
  Als de blanke man de laatste boom omgehakt heeft pas dan beseft hij wat er is gebeurt…….
  Uitspraak bekend indiaans leider..rond 1900

 6. Beste Jan van Assema,

  Hartelijk dank voor de informatie. Ik weet dat er ook stukken bos weg zijn waar vossen met welpen zaten, is daar meer over te vertellen?

Reacties zijn gesloten.