Anti-rookmaffiosi, ex-rokers en rokers

Dat roken niet gezond is hoeft niemand mij uit te leggen en die betutteling om het roken overal en nergens te verbieden ontgaat mij totaal. De anti-rokers, vooral de fanatiekelingen, hebben vanuit het niets na jarenlange strijd de politiek zover gekregen om het roken zoveel mogelijk te verbieden. Nu ben je strafbaar wanneer je in een openbare ruimte, café, verenigingsgebouw of wat dan ook rookt, het gaat wel erg ver met dat soort geneuzel. Niettemin je hebt als burger je hierbij neer te leggen, al blijf ik dat paffen bij schandpalen op perrons of in zogenaamde rookabri’s een nog volkomen idiotere vertoning vinden, alsof rokers paria’s zijn.

Van de niet rokers zijn ex-rokers gemiddeld genomen knap irritant wanneer zij anti-rookmaffiosi zijn geworden, vooral zij menen het altijd beter te weten met argumenten zoals gezondheid en geld besparen. Het is helemaal maf wanneer dat soort lieden staan te kuchen wanneer jij een sigaret opsteekt, wel verdikkeme zij hebben jarenlang zelf zo tegenover niet-rokers gestaan, hou eens op met dat overdreven hypocriete gedoe.

Nu ga ik hier geen pleidooi houden om vooral te roken of te gaan roken, en ook niet om onzinnige vergelijkingen te maken met alcoholgebruik, vlees eten en weet ik veel meer wat niet gezond zou zijn. Toch ben ik super gemotiveerd om te stoppen met roken, want ik heb stomweg genoeg ervan om iedere keer een peuk op te steken. Nu alleen nog zover komen dat ik niet meer rook. Adviezen heb ik niet nodig, want de begeleiding is er al, maak je geen zorgen. En let op ik word geen anti-roker, maar wel een ex-roker.

Wordt vervolgd …

Willem Croese