Ik maak je kapot

Asociaal parkeren vindt bij mij in de buurt met grote regelmaat plaats, het liefst met de auto volledig op de stoep zodat voetgangers niet verder kunnen of zij moeten op de rijweg lopen met alle gevaar van dien. Vooral ouderen met hun rollators, werkelijk deze mensen kunnen geen kant op en dat vind ik een kwestie van op zijn zachtst gezegd ongewenst gedrag.

Zo reed ik met mijn auto de straat uit om vervolgens rechtsaf te slaan en ja hoor weer een auto op de stoep, de vierwieler was zelfs zo groot dat een flink deel van de rijweg ook in beslag genomen werd. Ik kon het niet laten en toeterde eenmaal om aandacht te vragen van de bestuurder. Ik bracht mijn auto naast de fout geparkeerde wagen, ik haalde mijn schouders op en deed mijn handen omhoog om te laten blijken: “Wat flik jij nou?”

De chauffeur, het type van een forse kerel, maakte met zijn hand het gebaar van links naar rechts, zo van: “Ik maak je kapot!” Hij deed die handeling tweemaal. Ik fronste mijn wenkbrauwen, maakte een valse glimlach en imiteerde zijn malle beweging, want dat soort gasten lust ik rauw al ben ik waarschijnlijk niets wanneer zo’n mafkees uit zijn dikke bak stapt en mij te grazen neemt.

En toch ben ik niet bang voor dit soort lieden die denken dat de stoep van hen is door hun vehikel daar neer te zetten. Al helemaal niet met dat malle gebaar van: “Ik maak je kapot”, ik hou mij liever aan de spelregels zodat iedereen gewoon over de de stoep kan lopen.

Willem Croese