BBQ zomer 2016

“Iedereen moet aan de BBQ!”

Onze winkeliers verkondigen ‘de manier om gezellig te recreëren’.

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht heeft deze medaille ook zijn keerzijde! Doping is asociaal dat vind de menigte maar thuis aan onze BBQ kunnen we er ook wat van!

Er wordt indirect geïnvesteerd in een burenruzie…

Voorbeeld:

Op een hete dag +27C gaat om 17.00 uur – 20.00 uur – 22.00 uur de fik in de BBQ. Dit gebeurt tot wel 3x per dag bij dezelfde buurman en niet 1 dag maar dagen achtereen! Misschien is de vriezer stuk en moet deze leeg?! De andere buurman houdt vanwege de hitte al dagen de ramen en deuren gesloten. Inmiddels is de temperatuur in huis al tot 28C opgelopen. Nog los gezien van de lichaamstemperatuur van de bewoner en zijn huisdier.

Als de zon onder is kunnen de ramen spijtig genoeg nog niet open want de buurman is nog niet uitge-BBQ-d. Hij kan er geen genoeg van krijgen! Binnenhuis is het inmiddels ook te ruiken en gaat spontaan het brandalarm af. Ik roep nog naar de buurman dat hij zijn eigen huis in de fik moet steken! ‘Lekker toch buurman’ roept hij. Ik zou graag het huis ventileren met schone lucht en niet met ROOK. Je zou bijna de dierenbescherming gaan bellen wegens illegale vleesverbranding. Af en toe hoor je het vlees gillen maar dat zou ook de buurvrouw kunnen zijn. Er is niet echt sprake van BBQ-en want dan gaar je het vlees in een aluminium bakkie. Nee deze ‘TOP’ kok flikkert het vlees direct op het rooster. Het vet veroorzaakt een enorm rookgordijn. Was het nou de brandweer of de landmacht die ik moest bellen?! Toen ik volwassen moest worden werd er van mij geëist dat ik ‘om den DROMMEL’ rekening moest houden met de ander en zijn omgeving! Maar hoe dring je door tot het onvolwassen brein van die neanderthaler naast mij?

In plaats van dat de BBQ verkopers het gebruik van zo’n apparaat toelichten inclusief de sociale consequenties die apparaat dit met zich mee brengt in het gebruik is men niet geïnteresseerd in mijn verhaal. Als dit nou Euro’s in het laadje zou brengen ja, dan wordt het interessant!

Over enige tijd wordt er waarschijnlijk een ‘zelfbouw GROT’ voor in je achtertuin bij onze bouwmarkten aangeboden. Kan je lekker in je blote kont gaan BBQ-en! Kan je die overlastgevers gelijk opsluiten in hun eigen grot! Gerookt vlees bederft niet.

Bij deze iedere lezer toch een hele fijne vakantie toegewenst vanachter mijn BBQ!

Gastschrijver, RobD.