Stop festivalisering ook in Het Twiske

Festivalisering - Het TwiskeMaandagochtend, vrachtwagens rijden af en aan om spullen op te halen die zijn gebruikt voor het Welcome To The Future festival in het natuur- en recreatiegebied Het Twiske. Alle tenten, apparatuur en zelfs een ponton worden opgeruimd, het is handel en daar draait het om.

Fetsivalisering - Willem CroeseHet klinkt misschien allemaal mooi, maar afgelopen zaterdagavond klonk het harde geluid van de festivalmuziek (?) tot ver in de wijde omgeving. Naast het festivalterrein ligt zorgboerderij De Marsen, zo’n boerderij heeft niet alleen bewoners maar ook veel dieren en zullen die niet knettergek geworden zijn van de herrie? En dan heb ik het nog maar niet over de konijnen, hazen, vossen, vogels, schapen, koeien, enzovoorts die hun natuurlijke rust helemaal konden vergeten omdat de mens zo nodig een feest moet vieren. Kan die malle ‘festivalisering’ niet eens afgelopen zijn in natuur- en recreatiegebieden?