Eerste Kamerlid Anneke Wezel advocaat bij BWZ

Koog aan de Zaan – Het spreekuur van ‘BWZ, voor alle uitkeringsgerechtigden’ draait op volle toeren. Iedere woensdagochtend kunnen uitkeringsgerechtigden met hun vragen en problemen terecht bij de ervaringsdeskundigen van deze vereniging. En indien nodig schakelt BWZ een advocaat in. Sinds kort helpt SP Eerste Kamerlid Anneke Wezel als advocate deze mensen, als het maar even kan is zij iedere woensdagochtend aanwezig in het clubgebouw aan de Pinkstraat in Koog aan de Zaan.

160513_Anneke_Wezel

Jarenlang werkte Mr. Anneke Wezel (40) bij het Openbaar Ministerie als officier van justitie. Intussen werkt zij bijna vier jaar als zelfstandig advocate met de voornaamste specialiteiten bestuurs-, arbeids-, huur en familierecht, precies wat BWZ nodig heeft voor het spreekuur. “Ik werd advocate omdat ik in mijn naaste omgeving mensen ken die tegen gesloten deuren aan lopen, vaak weten zij geen uitweg meer. Het is de kunst om vrij snel te zien of je tot een oplossing komt door te bemiddelen en desnoods met een rechtszaak”, aldus de geboren en getogen Zaanse.

Zij onderschrijft de doelstellingen van ‘BWZ, voor alle uitkeringsgerechtigden’ omdat volgens haar de zwaksten in de samenleving hulp nodig hebben bij dringende kwesties zoals uitkeringsproblemen. Anneke Wezel: “Het is vaak moeilijk voor mensen om uit zulke situaties te komen. Wij leven in een tijd waarin je mooi, jong en gezond moet zijn om voor vol aangezien te worden en doe je dat niet, dan word je als lui ervaren. Ik ben blij met BWZ, want de sociale advocatuur is in de Zaanstreek op sterven na dood. Het is een slechte zaak dat mensen met een kleine beurs nauwelijks juridisch voor hun rechten kunnen opkomen. Wat ik bij BWZ aan thema’s tegenkom gebruik ik in de Eerste Kamer, dus is het BWZ spreekuur een belangrijke informatiebron.”

Heeft u hulp nodig? Kom op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur naar BWZ, Pinkstraat 14, Koog aan de Zaan. Maak bij voorkeur een afspraak telefoon 075 – 6178497, bij geen gehoor spreek het antwoordapparaat in of e-mail bwz-online@hetnet.nl

Zie ook: http://www.bwz-online.nl/2016/05/19/eerste-kamerlid-anneke-wezel-advocaat-bij-bwz/